NAGRADE MLADIM TALENTIMA NA DAN SVETOG SAVE

Tradicionalno je i ove godine grad Leskovca – Kancelarija za mlade na Dan Svetog Save nagradio najuspešnijije mlade u Leskovcu.

U sali Narodnog pozorišta predsednik dr sci. med. Goran Cvetanović uručio nagrade za mlade talente najboljim učenicima, studentima, umetnicima. Sa 15,5 miliona dinara nagrađena 301 mlada i talentovana osoba.

Pre same podele, prisutnima se obratio predsednik Cvetanović, koji je rekao:

„Svesni toga da uspeh jedne nacije, zavisi od uspeha mlade generacije, grad Leskovac je siguran partner i stabilna podrška mladima. Кada sam pre 16 godina oformio Fond za mlade talente imao sam jasnu viziju, da na jednom mestu okupim našu mladu inteligenciju, da okupim marljivost našeg grada koja će od nas iskusnijih preuzeti ključeve našeg grada. U svojoj karijeri sam najponosniji upravo na vas, na mlade ljude koji teže da ostvare svoje snove. Znajući koliko je podrška bitna, Grad Leskovac ulaže i ulagaće u vas. Ove godine na Dan Svetog Save ulaganje grada Leskovca je 15,5 miliona dinara koje je zaslužila 301 osoba. Ako uključimo i ovaj dan, do sada je talentima, po mom mišljenju data mala cifra, a to je 165,5 miliona dinara i nagrađeno ni manje ni više nego 5300 mladih. Novac će na vašim računima biti isplaćen u ponedeljak.

Čestitam vam na dosadašnjim uspesima. Čestitam vašim roditeljima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, trenerima i svima koji su bili vaša podrška tokom godina obrazovanja i učenja. Srećna školska slava Sveti Sava svim školama, prosvetnim radnicima, porodicama koje slave, a vama želim da nastavite niz uspeha, da budite mudri i ivek znate da je Leskovac vaša podrška. I uvek ću ponavljati rečenicu, mi u Leskovcu se sa setom sećamo slavne prošlosti i menjamo sadašnjost kako bi vi i vaše porodice imali bolju budućnost“ – dodao je predsednik Cvetanović.

Petra Jovanović, student Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu na master akademskim studijama molekularne biologije i fiziologije, sa prosekom 10,00 govorila je danas na dodeli i rekla:

„Put nauke, kakva je molekularna biologija, je put koji se brzo razvija i menja, i zahteva stalno sticanje novih saznanja. Na jedan, ili drugi način, svaki profesionalni put, bio on u oblasti kulture, sporta, umetnosti, društvenih ili prirodnih nauka, zahteva konstantno usavršavanje, kako zbog nas samih, tako i zbog drugih. Veoma mi je drago što naša država, ali i naš grad, prepoznaju sve veći značaj različitih oblasti prirodnih nauka, i idu ka njihovom razvoju i usavršavanju, jer itekako imamo dobre, pametne, sposobne, i vredne ljude koji žele da se razvijaju, rade i daju doprinos svom gradu i svojoj državi. Zahvalila bih se svojoj porodici i prijateljima, na ljubavi, podršci i strpljenju. Još jednom, uputila bih reči hvale i zahvalnosti gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću, članovima Кancelarije za mlade, svima koji su doprineli realizaciji ovog projekta, ali i svim ljudima koji su tu kao podrška mladim talentima.“

Nikola Petrović, prvi diplomirani master inženjer Veštačke inteligencije i Mašinskog učenja sa Univerziteta u Nišu, maksimalnom ocenom, rekao je:

„Tokom svog školovanja sam bio stipendista raznih fondova, dugi niz godina sam bio stipendista Ministarstva prosvete, zatim stipendista Fonda za izuzetno nadarene studente, takođe sam dobio i stipendiju Dositeja. Međutim, najdraža stipendija svih godina studiranja mi je upravo bila nagrada grada Leskovca, zato što je to nagrada koju grad nije u obavezi da dodeli, ali se svojski godinama trudi i dodeljuje je kao podstrek i podsetnik da neko u mom gradu, u mom kraju misli na mene i podržava me u onome sto radim. Meni su ove stipendije motivacija da svoju karijeru gradim u svojoj državi i među svojim ljudima.

Iskoristio bih priliku da pošaljem poruku podrške mnogim studentima koji danas nisu ovde sa nama, koji u ovom trenutku polažu ispit ili se pripremaju za polaganje nekog ispita, a ova nagrada dolazi u pravi trenutak da ih podseti na to da njihov trud ne prolazi neopaženo, da njihova borba nije uzaludna i da imaju kako našu, tako i podršku grada Leskovca.“

Jovana Tričković, master teoretičar umetnosti, se takođe obratila prisutnima i tada kazala:

„Već 6 godina sam dobitnik ove nagrade i drago mi je što i danas vidim veliki broj nagrađenih, među kojima su mnoga, meni poznata lica. U toku svog školovanja, imala sam prilika da učestvujem na brojnim takmičenjima širom naše zemlje i osvojim brojne nagrade: I nagrada na VII Međunarodnom takmičenju u Nišu, prva nagrada na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola u Beogradu, prva nagrada na festivalu „ Isidor Bajić“ u Novom Sadu su samo neke od njih. Uvek sam se trudila da svoj grad predstavljam u najlepšem svetlu, što potvrđuju i sve te osvojene nagrade. Svih tih godina, pored podrške porodice, imala sam ogromnu podršku svog grada.

Zato danas želim da se zahvalim svom gradu, našem gradonačelniku, dr Goranu Cvetanoviću i svim članovima lokalne samouprave, na pruženoj pomoći i podršci svih ovih godina.Hvala Vam što cenite prave vrednosti i što motivišete mlade ljude da uče, napreduju i budu što bolji.“

Na današnjoj podeli 38 studenata je svoje nagrade preuzelo sa ostvarenim prosekom 10.00 što je predsednik Cvetanović istakao kao izuzetan ponos grada i naglasio činjenicu da Fond za mlade talente iznedri brojne uspešne i mlade Leskovčane te da su neki od njih radili i danas rade u njegovom Кabinetu.

„Veliki je uspeh imati 38 studenata sa prosekom 10.00. I ova deca zaslužujuju pravi aplauz. Uvek smo podržavali mlade i pružali im šansu.

Кroz moj kabinet je prošlo mnogo ljudi iz Fonda za mlade talete i mnogo mladih uspešnih ljudi. Tu su Sanja Milošević i Stefan Кitanović, koji će biti narodni poslanici, Andrijana Vasić i Marija Jovanović, dosadašnje poslanice, iz kabineta su otišla dva doktora nauka Slobodan Glišić i Srećko Stamenković koji predaju u Visokoj poslovnoj školi, kao i dve izuzetno talentovane i pametne devojke Milica Ristić Cakić i Jelena Stanković koje su asistenti na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Čovek sam od prakse zato ću sada iznenaditi Nikolu Petrovića i neka se javi 5. februara kada održavamo sednicu grada da bude predlog za člana Gradskog veća.

Pinuda važi i za Petru Jovanović, neka razmisli i javi se.“

Odluka o usvajanju zahteva po javnom pozivu za podršku mladim talentima grada Leskovca možete videti . . . O V D E

Povezane objave