Volonteri KZM-a na 66. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

Grad Leskovac – Kancelarija za mlade grada Leskovca organizovala je svojim volonterima besplatan odlazak u Beograd na 66. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća je najstarija tehničko-tehnološka izložbena manifestacija u ovom delu Evrope, specijalizovana za oblast proizvodnih tehnologija, a ove godine je otvoren pod sloganom „Inspirišemo razvoj“.

Prvi put organizovan 1937. godine, svedok je istorije i zamajac razvoja. Iz njega su se razvili skoro svi veliki sajmovi.

Član je Međunarodne unije sajmova (UFI, Pariz) od 1957. godine.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća predstavlja važan faktor privrednog razvoja i ima značajan uticaj na budući razvoj industrije Srbije i regionalnu saradnju.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća održava se u sedam hala Beogradskog sajma, na više od 15.000 kvadrata izlagačkog prostora i okupio je oko 600 domaćih i stranih izlagača i drugih učesnika iz tridesetak zemalja sa četiri kontinenta. U hali 2C, pod okriljem Vlade Srbije – Ministarstava nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva sporta i Ministarstva turizma i omladine, organizovana je izložba inovacija i novih tehnologija pod nazivom „Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve – zakorači u održivu budućnost“.

Povezane objave