Otvoren „Svetionik znanja 2023“

Svečano otvaranje sedmog “Svetionika znanja”, koje realizuje Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK) uz podršku Ministarstva turizma i omladine iAmbasade Sjedinjenih Američkih država u Srbiji, okupilo je takmičare iz 12 gradova i opština širom Srbije, koji su tokom dvodnevnog boravka, imali priliku da se upoznaju sa svim aspektima razvoja jednog projekta, od konceptualizacije do njegove realizacije.

Naš tim iz Leskovca dobio je temu iz oblasti IT, a tim čine Lola Stojanović, Despot Marjanović i Pavle Aleksi.

U takmičenju 48 učesnika, se deli u timove koji biraju jednu od ponuđenih tema, u skladu sa potrebama njihove lokalne zajednice: informacione tehnologije, zaštita životne sredine, javno zdravlje i društvena odgovornost i aktivizam.

“Izuzetno je važno naglasiti koliko je projekt ‘Svetionik znanja’ ključan za naše društvo. Ova inicijativa je usmerena na obrazovanje mladih lidera i podsticanje pozitivnih promena. Mladima pružamo priliku da se razvijaju i postanu odgovorni građani. Verujem da će ovaj projekt oblikovati našu budućnost na bolje i doneti pozitivne promene u našoj zajednici. ‘Svetionik znanja’ je znak nade za mlade i podsticaj za nas sve da podržimo njihovu viziju i doprinesemo boljoj budućnosti.”– rekla je Maja Rubin, senior menadžeka operacija ASK.

Prošlogodišnji pobednici iz Bajine Bašte koji su uspešno sproveli svoj projekat koji se bavio problemom aerozagađenja, takođe su ocenili su da je “Svetionik znanja” od izuzetnog značaja za mlade generacije.

Grad Kragujevac je bio domaćinotvaranja ovogodišnjeg Svetionika, dobrodošlicu je svim učesnicima poželela v.d. načelnika Gradske uprave za ljudske resurse, opšte i zajedničke poslove, Marija Šapić. Nakon ovog okupljanja učesnike čekadvomesečni period rada na pisanju projekata, a od 1-3.decembar u Bajinoj Bašti najboljih 6 timova, predstaviće svoje finalne projekte ispred stručnog žirija, a pobednik će dobiti novčanu nagradu za realizaciju i implementaciju projekta u svojoj zajednici.

Finansijsku podršku za ovo takmičenje pruža Ministarstvo turizma i omladine, uz podršku brojnih partnera, a pobednik sedmog “Svetionika znanja” će osvojiti novčanu nagradu za realizaciju i implementaciju projekta u svojoj zajednici, koju je obezbedila Erste banka.

Povezane objave