UMrežavanje studenata organizovano i ove godine

UMrežavanje studenata sa ciljem razmenjivanja iskustava i informacija, pružanja podrške, ali i razmene ideja sa ciljem da oni u svom radu doprinsu razvoju lokalne zajednice i grada, ove godine se održava četvrti put.

Inicijativu za ovakav vid saradnje leskovačkih studenata dao je član Gradskog veća Stefan Кitanović, koji je prve godine održavanja, 2019, od svoje prve plate, u potpunosti finansirao odlazak studenata na Zlatibor, a svih narednih nalazio i organizovao sponzore za ovo značajno iskustvo.

Jelena Miljković član Gradskog veća se danas obratila u ime gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića, naglasila da gradonačelnik podržava ovu aktivnost, pohvalila inicijativu svog kolege i naglasila da se u Leskovcu trud, marljivost i zalaganje uvek vrednuju:

„Novina u celokupnoj organizaciji UMrežavanja je da će od trenutnog broja oko 50 studenata taj broj biti duplo veći, odnosno da će sledeće godine taj broj biti oko 100 studenata.

Кao odgovoran i vredan student, Stefan je shvatio značaj celokupnog projekta i sada se kao član Gradskog veća trudi da sva znanja koja je sticao primeni u praksi i zbog toga organizuje ovaj događaj. Bio je organizator UMrežavanja mladih privrednika tekuće godine, tvorac je i inicijator uručenja Omladinskik kartica u našem gradu.“

Anja Stojanović student treće godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu se zahvalila Кancelariji za mlade, gradu Leskovcu i sponzorima:

„Čast mi je što ću biti jedan od studenata koji ove godine ide na UMrežavanje. Ovo je još jedan projekat koji nam pokazuje koliko je pažnje usmereno na mlade. Verujem da ćemo se svi lepo družiti, razmeniti svoja znanja i iskustva i da ćemo se vratiti puni energije za narednu školsku godinu.“

Obraćajući se studentima koji ove godine učestvuju u UMrežavanju Кitanović je danas rekao:

„Mladi ljudi moraju da iskoriste svaku priliku za sticanje novih znanja, kontakata i iskustva. S tim u vezi smatram da ovo jeste takva prilika i da se uvek vratimo sa novim idejama i doprinosima. Hvala svima koji su se prijavili, svima koji su podržali ovu organizaciju. Grad Leskovac je uvek tu za mlade na čelu sa gradonačelnikom i na njegovu inicijativu, kao što je Jelena rekla, naredno, jubilarno, peto UMrežavanje biće na budžetu grada.“

Povezane objave