Vukovci se puni utisaka vratili sa nagradne ekskurzije

Leskovački nosioci diplome „Vuka Кaradžića“ koji su šest dana bili na zasluženu ekskurziju po Srbiji vratili su se u svoj rodni grad puni pozitivnih utisaka, koju osmi put organizuje Grad Leskovac u saradnji sa Кancelarijom za mlade. Za ove namene iz budžeta grada je izdvojeno 4,5 miliona dinara.

Po povratku, za njih je priređen prijem u sedištu grada, a u ime gradonačelnika Leskovca i lokalne samouprave najuspešnijim srednjoškolcima se obratila dr Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca, koja je istakla:

„Draga deco, budući brucoši, nadam se da je ova ekskurzija ispunila sva vaša očekivanja i da ste se vratili puni pozitivnih utisaka. Zaslužili ste ovaj odmor, čestitam vam na dobrim ocenama i verujem da ćete nastaviti sa vrednim radom, da ćete biti dobri studenti, da ćemo se susretati i nadalje, da ćete biti među stipendistima Fonda za mlade talente.

Ova nagradna ekskurzija, ali i sve što činimo da vam damo vetar u leđa prilikom školovanja, je podrška vašoj mladosti i trudu i nadamo se podsticaj da se nakon završenih studija vratite u Leskovac i unapredite ga svojim znanjem“, zaključila je dr Dimitrijević.

U ime učenika, obratila se Anđela Jovanović, učenica leskovačke Gimnazije. Ona se zahvalila gradu Leskovcu i gradonačelniku Cvetanoviću na ovom putovanju, kao i celom timu koji je bio sa njima u proteklih šest dana.

„Posetili smo neke od najlepših destinacija u Srbiji i mogu da kažem da je svaka od njih ostavila dubok trag u našem srcu, da sa svake od njih možemo izdvojiti nešto što ćemo zauvek pamtiti. Novi Sad, Subotica i Palić su nam pokazali čari sevrnog dela Srbije, a poseta Tršiću, rodnom gradu Vuka Кaradžića, samo nam je još više približila njegov značaj za srpski jezik i kulturu.

Ova ekskurzija ne samo što nam je donela nova znanja, nego smo stekli i nove prijatelje, imali smo priliku da se družimo sa ljudima sličnim sebi i da proširimo svoje vidike. Još jednom hvala na ovom predivnom iskustvu i putovanju koje će nam zauvek ostati u sećanju“, istakla je i dodala da im podrška grada mnogo znači i da ih je inspirisala da nastave dalje, da se još više trude, rastu i doprinose zajednici.

Povezane objave