• Home
  • Vesti
  • Učenički parlament Škole za tekstil i dizajn realizovao projekat "Vežbanjem do zdravlja"

Učenički parlament Škole za tekstil i dizajn realizovao projekat "Vežbanjem do zdravlja"

Učenički parlament Škole za tekstil i dizajn iz Leskovca realizovao je projekat „Vežbanjem do zdravlja“, uz podršku grada Leskovca - Кancelarije za mlade.

Realizacijom ovog projekta poboljšali su se uslove za izvođenje nastave iz fizičkog vaspitanja, posebno praktični deo nastave.

Cilj projekta je razvoj motoričkih i fizičkih sposobnosti za razvoj koordinacije, razvoj statičkih i dinamičkih sposobnosti u razvoju bazične snage kod učenika od prvog do četvrtog razreda škole. 

Projekat je realizovao učenički parlament Škole za tekstil i dizajn iz Leskovca u saradnji sa rukovodstvom i nastavnicima škole, a finansira Кancelarija za mlade Leskovac, u okviru konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata "Aktiviraj se".

Preko programa „Aktiviraj se“ grad Leskovac i Kancelarija za mlade motiviše mlade da urade nešto korisno za sebe i zajednicu u kojoj žive, da razvijaju svoje veštine i humanost, program podstiče društveni aktivizam mladih, budi njihovu kreativnost, potencijale i inovativne ideje.

Grad Leskovac i Kancelarija za mlade raspisali su konkurs za finansiranje omladinskih projekata sa ciljem da stimuliše mlade Leskovčane da nešto korisno urade za svoju zajednicu.

ministarstvo logo1

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.