• Home
  • Vesti
  • „UMrežavanje“ leskovačkih studenata na Zlatiboru

„UMrežavanje“ leskovačkih studenata na Zlatiboru

„UMrežavanje“ je događaj koji se organizuje po treći put sa ciljem pružanja podrške i mogućnosti studentima iz Leskovca koji studiraju širom Srbije, pa i preko granica naše zemlje da se „umreže“ i razmenom ideja doprinesu razvoju grada.

Član Gradskog veća grada Leskovca Stefan Kitanović je, i ove godine, organizovao umrežavanje uspešnih studenata na Zlatiboru.

Pre polaska, Stefan Kitanović se svim prisutnima obratio i kazao:

„Kao i pre tri godine, kada sam o svom trošku organizovao umrežavanje uspešnih studenata, tradicija se i ove godine nastavlja i to sa značajno većim brojem učesnika.

Ove godine, zahvaljujući velikoj podršci gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanović i nesebičnom doprinosu sponzora na trodnevnom skupu na Zlatiboru krenuće 42 studenata različitih interesovanja i godina studija, čak sa preko 20 različitih fakulteta, koji su na studijama od medicine, pmf, elektronike, zaštite na radu, ekonomije, informatike, prava, filozofije, elektrotehnike, građevine, arhitekture i to su studenti koji studiraju širom Srbije, od Prištine, Ni, Kg, Beograda do Novog sada, a ove godine smo se proširili i van granica naše zemlje, imamo studente iz Beča.

Tokom trodnevnog umrežavanja za studente je obezbeđen prevoz, kao i smeštaj u samom centru Zlatiboru i to na bazi punog pansiona uz prateće aktivnosti i sadržaje - predavanja, radionice, a sve to potpuno besplatno.“

„Generalni sponzori ovogodišnjeg Umrežavanja su kompanija Metalkomerc i livnica Vitko, kompanija DCP hemigal i Kanis prevoz, kao i Bavka, Bibac, akva park Atina, BM invest, pekara Badem, Paprika plus, Samiel, Jole pek, Apoteka medika i drugi.

Hvala kompanijama na donaciji a želja nam je da i u budućnosti realizujemo još mnogo sličnih projekata,“ – dodao je Kitanović.

Ana Stojković, student završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu sa prosekom 10, i jedna od učesnica ovogodišnjeg Umrežavanja studenata se zahvalila na podršci gradonačelniku Cvetanoviću i većniku Kitanoviću, zatim se obratila prisutnima i kazala:

„Ovo je jedinstvena prilika koju ćemo iskoristiti za razmenjivanje znanja i iskustava, kao i sticanje novih poznanstava. Ovakva podrška i zapravo mogućnost da se studenti „umreže“ i razmene ideje sigurna sam da utiče stimulativno za sve nas a ujedno nas i obavezuje da radom i daljim zalaganjem opravdamo poverenje i gradu vratimo najbolje što umemo.“

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1