• Home
  • Vesti
  • Preduzetništvo 101 za NEET mlade iz Leskovca

Preduzetništvo 101 za NEET mlade iz Leskovca

U prostorijama Omladinskog kluba u Leskovcu, održano je predavanje o preduzetništvu za mlade iz NEET grupe.

Radionice su održane u okviru projekta „Preduzetništvo 101 za mlade iz NEET grupe“ koje sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac.

Tokom radionica učesnici su imali priliku da se edukuju i informišu o osnovama preduzetništva kroz predavanja koja su se doticala pravnih i strateških aspekata preduzetništva kao i finansija i administracije.

Cilj projekta je da osnaži mlade iz NEET grupe da naprave prve korake u svojoj karijeri i da započnu sopstvene biznise, kao i da ih edukujemo i informišemo o osnovama preduzetništva. Кroz dvodnevne radionice, ali i mentorskom podrškom, radi se direktno s mladima iz Šapca, Leskovca, Pirota i Čačka, a potom je planirano da se pokrene i platforma za učenje koja će biti javno dostupna, a vezana za teme preduzetništva i zapošljivosti mladih.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1