• Home
  • Vesti
  • Završen turnir u ruкometu na pesкu

Završen turnir u ruкometu na pesкu

Na terenu na pesku u sklopu SRC Dubočica održan je 4. turnir u rukometu na pesku u organizaciji Grada Leskovca, Кancelarije za mlade, Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti i Sportskog saveza grada Leskovca.

Grad Leskovac i Kancelarija za mlade su obezbedili nagradni fond u iznosu od 120.000 din. U muškoj konkurenciji prvo mesto zauzela je ekipa Dubočica 54, drugo mesto ekipa Mladost, a treće Dubočica 54 II. U ženskoj konkurenciji prvo mesto su zauzele rukometašice iz ekipe Lopta, druga je bila ekipa Zajednica, dok je treće mesto zauzela ekipa Feniks.

Medijima se obratio Andrija Atanasković, član Gradskog veća:

„Кao što vidite rukomet u pesku postaje sve popularniji, kao i kod nas, i pretenduje da postane olimpijski sport. Grad Leskovac je postao centar sportskih dešavanja, ne samo profesionalnog sporta već i amaterskog sporta. Rukomet na pesku se i dalje vodi kao amaterski sport, sport za rekreativce, iako u ovom sportu učestvuju i profesionalci.

Samo u proteklih mesec dana imali smo Кamp RTS Кrosa, Igre na vodi i danas imamo Rukomet na pesku. U 2022. godini Grad Leskovac je izdvojio 121,2 miliona dinara za projektno finansiranje iz oblasti sporta i tako pre svega ulažemo u našu omladinu, u pravilan rast i razvoj dece, što će itekako doprineti razvoju našeg društva.“

Miloš Radojičić koji je takođe učestvovao u organizaciji turnira, rekao je:

„Grad Leskovac je još jednom pokazao da je grad rukometa. Rukomet na pesku je jedna disciplina koja je trenutno kod nas u povoju, ali se uspešno kod nas četvrti put održava u Leskovcu. Hvala Gradu što je izdvojio finansijska sredstva i pomogao održavanje turnira. Na turniru imamo 9 ekipa, što u muškoj, što u ženskoj konkurenciji. Ekipe su iz Vranja, Pirota, Niša, Leskovca, Vlasotinca... Ovaj turnir je zaživeo, siguran sam će sledeće godine biti masovniji i bolji.“

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1