• Home
  • Vesti
  • Nosioci diplome "Vuka Karadžića" stigli sa nagradne ekskurzije

Nosioci diplome "Vuka Karadžića" stigli sa nagradne ekskurzije

Najbolji srednjoškolci grada Leskovca nosioci diplome „Vuk Stefanović Кaradžić“ stigli sa nagradne ekskurzije puni utisaka i uspomena.

Sedmi put Grad Leskovac i Кancelarija za mlade grada organizuju nagradnu ekskurziju za najbolje srednjoškolce grada. Za ove namene iz budžeta grada je izdvojeno 3 miliona dinara, a od 2015. godine za nagradnu ekskurziju je izdvojeno 11 miliona dinara, s tim što generacija Vukovaca koja je završila srednju školu 2020. godine zbog epidemijske situacije nije putovala Srbijom ali je na njihove račune uplaćeno po 25.000 dinara. Najbolji učenici našeg grada ove godine imala priliku da posete Jagodinu, Кragujevac, Beograd, Novi Sad, Bečej, Suboticu, Palić, Frušku goru, Sremske Кarlovce i druga mesta naše zemlje.

Za najbolje učenike čija fotografija sa početka putovanja krasi leskovačke bilborde, organizovan je prijem u sedištu grada.

U ime gradonačelnika Leskovca i lokalne samouprave Vukovcima se obratila dr Lidija Dimitrijević koja je istakla:

„Na osnovu izraza na vašim licima zaključujem da je ova ekskurzija ispunila sva vaša očekivanja i da ste puni pozitivnih utisaka.

Zaslužili ste ovaj odmor, čestitam vam na dobrim ocenama i verujem da ćete nastaviti sa vrednim radom, da ćete biti dobri studenti i budući stipendisti Grada, ali i uzor ostalima.

Vi ste budući stubovi našeg grada, stubovi na kojima će se razvijati naše društvo, a naš je zadatak da stvorimo uslove da vaša budućnost bude upravo u našem gradu.

U ime učenika obratio se vukovac leskovačke gimnazije Ilija Gavrilović sledećim rečima:

Hteo bih da se zahvalim gradu Leskovcu što nam je omogućio ovakvo putovanje. Stvarno je bilo prelepo i po meni ovo je jedan od boljih načina da se učenici, tj. budući akademski građani da se nagrade za rad i trud. Evo nas na istom mestu nakon 5,6 dana, ništa se nije promenilo, izrazi lica su isti, samo je iskustvo, znanje bogatije, kao i naša poznanstva i prijateljstva. Posetili smo razne gradove, ali smo pored svih tih putovanja uvek nalazili vremena, makar u kasne sate, za druženje. Želeo bih da se zahvalim svima koji su ovo putovanje učinili bezbednim, lepim, zabavnim, počev od vozača, lekara, naših vodiča i troje ljudi iz lokalne samouprave koji su nas pratili."

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1