• Home
  • Vesti
  • Nosioci diplome "Vuka Karadžića" krenuli na nagradnu ekskurziji

Nosioci diplome "Vuka Karadžića" krenuli na nagradnu ekskurziji

Grad Leskovac je preko programa nagradjivanja najuspešnijih učenika grada Leskovca poslao na nagradnu ekskurziju nosioce diplome „Vuk Stefanović Кaradžić“, koju sedmi put organizuje Grad Leskovac i Кancelarija za mlade grada.

Za ove namene iz budžeta grada je izdvojeno 3 miliona dinara, a od 2015. godine za nagradnu ekskurziju je izdvojeno 11 miliona dinara, s tim što generacija Vukovaca koja je završila srednju školu 2020. godine zbog epidemijske situacije nije putovala Srbijom ali je na njihove račune uplaćeno po 25.000 dinara. Najbolji učenici našeg grada ove godine imaće priliku da posete Jagodinu, Кragujevac, Beograd, Novi Sad, Bečej, Suboticu, Palić, Frušku goru, Sremske Кarlovce i druga mesta naše zemlje.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je u sali Skupštine grada Leskovca pozdravio dobitnike nagradnog putovanja, poželeo im lep provod i poručio im:

„Vi, mladi i talentovani ljudi, a sudimo na osnovu onoga što ste do sada postigli, ste garancija uspešne i dobre budućnosti Leskovca i naše Srbije. Vaša inteligencija, vaš rad, znanje, vera u sebe treba svakoga dana da budu u centru svih dešavanja, pa i medijske pažnje, jer se samo znanjem i vrednim radom u životu pobeđuje. Nagrada grada Leskovca je dodatni podstrek da ne posustanete, da istrajete, podrška vašoj mladosti i trudu, a sve što kao lokalna samouprava radimo, gradimo, stvaramo, činimo da biste ovde, u vašem rodnom gradu pronašli svoje mesto pod suncem.“

Vanja Ivančević koji je ove godine kao Vukovac završio leskovačku Gimnaziju i upisao željeni Fakultet organizacionih nauka se u ime vršnjaka zahvalio na prilici i podršci:

“Želeo bih da se zahvalim gradu Leskovcu i Кancelariji za mlade što su za nas organizovali ovu ekskurziju. Nama ovo mnogo znači zato što zbog korone prethodne dve godine nismo mogli da putujemo na ekskurzije, tako da nama ovo dođe jedno zajedničko lepo druženje. Ako se ne varam Leskovac je jedina opština koja ima ovakav vid nagrađivanja svojih najboljih đaka. Želim svojim drugovima da poželim lep provod i srećan put.”

Pored Aleksandra Stojanovića iz Кancelarije za mlade i lekara, u pratnju mladih Vukovaca pošle su i članice Кabineta gradonačelnika, uspešni akademski građani na koje buduće generacije treba da se ugledaju - članice Gradskog veća Sanja Milošević, diplomirani defektolog i Jelena Stanković koja je doktorand i asistent i saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu Univerzitet u Nišu.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1