• Home
  • Vesti
  • Ministar Udovičić posetio Omladinski klub

Ministar Udovičić posetio Omladinski klub

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišli su danas Omladinski klub u Leskovcu, koji je nedavno renoviran zajedničkim sredstvima.

Obilasku Omladinskog kluba prisustvovao je i Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade, koja je od Ministarstva omladine i sporta dobila sredstva za projekat adaptacije i opremanja Omladinskog kluba, kao i organizovanje radionica u iznosu od 800.000 dinara, dok je grad Leskovac za to izdvojio 600.000 dinara.

Tokom obilaska ministar Udovičić je razgovarao sa volonterima i mladim sportistima o programima i sadržajima Omladinskog kluba, gde se održavaju radionice stranih jezika, slikanja i sviranja na muzičkim instrumentima. Omladinki klub je mesto na kom se okupljaju mladi, gde se osmišljavaju nove ideje i realizuju projekti Kancelarije za mlade, a radi se i na umrežavanju mladih privrednika radi razmene iskustava i uspostavljanju saradnje, kao i pomoći i podrške mladima, kroz obuke i usavršavanja kao vid podsticanja samozapošljavanja.

„Mladi su naša sadašnjost i budućnost, zato je strateški cilj Ministarstva omladine i sporta unapređenje zapošljivosti i uslova za zapošljavanje mladih, takođe podstičemo i njihovo profesionalno i akademsko usavršavanje“, rekao je Udovičić.

Udovičić je kazao da je izuzetno zadovoljan što Omladinski klub u Leskovcu samo dva meseca nakon otvaranja radi u punom kapacitetu i u potpunosti je prilagođen potrebama mladih u gradu. On je naročito pohvalio lokalni akcioni plan za mlade i napore lokalne samouprave da od Leskovca napravi grad koji će biti po meri mladih.

„Mladima treba pristupiti kao važnom društvenom resursu, kojem je potrebna podrška da iskaže svoj puni potencijal. Baš takav pristup razvijamo preko Kancelarije za mlade koja je i nosilac najvećeg broja projekata usmerenih prema ovoj kategoriji naših sugrađana. Želimo da mladi znaju da je Leskovac grad u kome se znanje, uspeh i talenat mladih poštuju i nagrađuju“, istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je kazao da je ove godine iz budžeta grada izdvojeno 15 miliona dinara za nagrađivanje uspešnih mladih talenata, 3,5 miliona za rad Kancelarije za mlade, kao i 10 miliona dinara za programe stručne prakse za svršene studente.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1