Renoviran Omladinski klub

Mladi iz Leskovca i okoline danas su dobili renovirani Omladinski klub koji funkcioniše pri Kancelariji za mlade u ulici Svetozara Markovića 23.

Za uređenje ovog prostora sredstva su izdvojili Ministarstvo omladine i sporta u iznosu od 800 hiljada dinara i grad Leskovac u visini od 600 hiljada.- Ministarstvo nastavlja sa pružanjem podrške mladim ljudima pa ćemo već sutra raspisati javni konkurs za podršku jedinicama lokalne samouprave - rekla je Zorica Labudović, rukovodilac grupe za saradnju sa udruženjima i kancelarijama za mlade u okviru Ministarstva omladine i sporta.

- Otvaranjem funkcionalnog Omladinskog kluba želimo da podstaknemo omladinu na aktivnije učešće, kao i da doprinesemo povezivanju svih lokalnih aktera koji se bave mladima - istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.Sredstvima koji su izdvojili resorno ministarstvo i lokalna samouprava biće realizovano i nekoliko radionica.Otvaranju renoviranog kluba prisustvovali su i predstavnici Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade, koordinatori više kancelarija za mlade i mnogo mladih ljudi iz Leskovca.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1