• Home
  • Vesti
  • Realizovan projekat - "Strip hab - kreativni prostor za mlade"

Realizovan projekat - "Strip hab - kreativni prostor za mlade"

Udruženje ljubitelja stripa i pisane reči „Nikola Mitrović Kokan“ iz Leskovca realizovala je projekat „Strip hab - kreativni prostor za mlade“.

Realizacijom ovog projekta obnovile su se prostorije u kojima boravi udruženje ljubitelja stripa i pisane  reči „Nikola Mitrović Kokan“. Omogućen je funkcionalan i higijenski pogodan prostor za boravak i umetnički rad grupe od oko pedesetak dece i mladih. Budući da je u prethodnih godina kroz leskovačku školu stripa prošlo više od dve hiljade dece, može se očekivati da će u narednih nekoliko godina od ovog sređivanja korist imati makar još nekoliko stotina dece i mladih.

Projekat realizuju volonteri udruženja ljubitelja stripa i pisane  reči „Nikola Mitrović Kokan“, a finansira Кancelarija za mlade Leskovac, u okviru konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata "Aktiviraj se".

Preko programa „Aktiviraj se“ grad Leskovac i Kancelarija za mlade motiviše mlade da urade nešto korisno za sebe i zajednicu u kojoj žive, da razvijaju svoje veštine i humanost, program podstiče društveni aktivizam mladih, budi njihovu kreativnost, potencijale i inovativne ideje.

Grad Leskovac i Kancelarija za mlade raspisali su konkurs za finansiranje omladinskih projekata sa ciljem da stimuliše mlade Leskovčane da nešto korisno urade za svoju zajednicu.

ministarstvo logo1

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.