• Home
  • Vesti
  • Karijerno vođenje i savetovanje: standardima do zapošljavanja mladih

Karijerno vođenje i savetovanje: standardima do zapošljavanja mladih

U srednjoj Poljoprivrednoj školi u Leskovcu tim Kancelarije za mlade organizovao je radionicu „Karijerno informisanje za mlade” za učenike ove škole, a u okviru projekta „Kvalitetne usluge karijernog vođenja i savetovanja: standardima za bolju zapošljivost mladih” koji sprovodi Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Nacionalnom asocijacijom Kancelarija za mlade, sredstvima Ministarstva omladine Republike Srbije.

Karijerno informisanje je jedna od osnovnih usluga u okviru programa karijernog vođenja i savetovanja koji je pokrenut pri Kancelariji za mlade još 2016. godine. Cilj ove radionice i budućih aktivnosti je da se u okviru KVIS-a posveti posebna pažnja osetljivim grupama mladih kojima su ove usluge i najpotrebnije.

Radionicu je vodila Ana Zdravković, nastavnik Hemijsko-tehnološke škole i nekadašnji volonter Karijernog info centra pri Kancelariji za mlade.

ministarstvo logo1

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.