• Home
  • Vesti
  • Karijerno vođenje i savetovanje: standardima do zapošljavanja mladih

Karijerno vođenje i savetovanje: standardima do zapošljavanja mladih

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar” u Leskovcu tim Kancelarije za mlade organizovao je radionicu „Karijerno informisanje za mlade” za učenike ove škole, a u okviru projekta „Kvalitetne usluge karijernog vođenja i savetovanja: standardima za bolju zapošljivost mladih” koji sprovodi Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Nacionalnom asocijacijom Kancelarija za mlade, sredstvima Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Karijerno informisanje je jedna od osnovnih usluga u okviru programa karijernog vođenja i savetovanja koji je pokrenut pri Kancelariji za mlade još 2016. godine. Cilj ove radionice i budućih aktivnosti je da se u okviru KVIS-a posveti posebna pažnja osetljivim grupama mladih kojima su ove usluge i najpotrebnije. 

Učenici su uz pomoć svojih nastavnika u formi crteža iskazali viziju svog budućeg zanimanja nakon čega smo razgovarali o tome koje su kompetencije neophodne za bavljenje tim zanimanjima, koja sredstva i kako do njih doći. Samospoznaja i informisanje o budućim zanimanjima su dva osnovna koraka na putu ka donošenju konačne odluke o karijernom putu.

Radionicu je vodila Ana Zdravković, nastavnik Hemijsko-tehnološke škole i nekadašnji volonter Karijernog info centra pri Kancelariji za mlade.

ministarstvo logo1

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.