• Home
  • Vesti
  • Međunarodni omladinski samit "OTVORENI SVET"

Međunarodni omladinski samit "OTVORENI SVET"

Prvi međunarodni samit mladih „Otvoreni svet“ u organizaciji Fondacije „Zajedno za mlade“ održan je na Zlatiboru u periodu od 27. do 31.oktobra.

Na samitu je učestvovalo oko 3000 mladih iz 47 zemalja sveta. Cilj je okupljanje najtalentovanijih i najuspešnijih mladih lidera i studenata. Tokom četiri dana, mladi su imali priliku da čuju više od 150 najeminentnijih eksperata na 20 panela, na temama kao što su biznis, turizam, marketing, zdravstvo, sport, diplomatija, energetika, ekologija… Mlade ljude su inspirisali kako da zajedno stvaraju lepšu budućnost.

Približavanje mladih lidera iz regiona i sveta državnim institucijama i privatnom sektoru predstavlja šansu za uspostavljanje boljih odnosa, međunarodne saradnje u raznim oblastima, ekonomske saradnje i saradnje među mladima, kao i pokretanje međunarodnih projekata i raznih startap i biznis projekata.

Samit se organizovao uz pokroviteljstvo predsednika republike Srbije, podršku Vlade republike Srbije, 10 Ministarstava republike Srbije, preko 50 gradova i opština, Univerziteta u Srbiji i regionu, ali i najreprezentativnijih međunarodnih i domaćih omladinskih i studentskih organizacija.

 

ministarstvo logo1

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.