• Home
  • Vesti
  • Održana obuka - Biram uspeh - “Unapređenje zapošljivosti mladih kroz prakse”

Održana obuka - Biram uspeh - “Unapređenje zapošljivosti mladih kroz prakse”

U prostrijama Omladinskog kluba grada Leskovca održana je obuka Biram uspeh - “Unapređenje zapošljivosti mladih kroz prakse”, na kojoj je učestvovalo tridesetak mladih Leskovčana.

U cilju da podrži društvenu i ekonomsku inkluziju mladih Unicef Srbija je u saradnji sa NAPOR-om i drugim akterima iz javnog i privatnog sektora pokrenuo program “Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse”. Cilj programa je da se mladima pruže obuke kroz koje razvijaju znanja i veštine koje su tražene na tržištu rada, te da im se omoguće radne prakse i podstakne napredak na poslovnom, ali i ličnom planu.

U okviru programa kreirana je online platforma Biram uspeh koja je otvorena za mlade, ali i za poslodavce koji nude prakse. Nakon kreiranja profila na platformi mladima se otvara mogućnost pohađanja besplatnih online obuka koje im povećavaju zapošljivost. Obuke su kreirane tako da su mladima dostupne u svakom momentu, što znači da mogu da ih pohađaju kad god im odgovara.

Nakon kreiranja naloga mladi se mogu odlučiti i za prakse, u tom slučaju oni postaju vidljivi poslodavcima koji ih mogu kontaktirati i uključiti u selekciju za mesta koja su oglasili.

ministarstvo logo1

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.