• Home
  • Vesti
  • Bicikle za učenike generacije - žurka u na trgu za male maturante

Bicikle za učenike generacije - žurka u na trgu za male maturante

Na gradskom trgu održana je žurka za sve male maturante sa teritorije grada Leskovca. Grad Leskovac je i ove godine preko Kancelarije za mlade nagradio učenike generacija svih osnovnih škola, dodelivši im bicikle.

Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović:

„Dani polaganja testova završnih ispita su iza vas. S obzirom na to Grad je odlučio da vam pokloni žurku na kojoj ćemo, nadam se, svi zajedno uživati, nakon predivnog Spomen parka ove godine na novom gradskom trgu u centru grada. Od srca želim mnogo uspeha svim malim maturantima i nadam se, zajedno sa vama, da ćete upisati željene škole i ostvariti zacrtane ciljeve. Bili ste veoma vredni i mislim da ne postoji bolji način da označimo početak raspusta i bezbrižnog perioda za vas. Puno mi je srce što vas vidim u ovolikom broju, kao i decu iz dijaspore, učesnike Kampa RTS Krosa, koji su došli iz 15 zemalja, 115 njih iz Francuske, Belgije, eks Jugoslavije, da budu večeras zajedno sa vama, siguran sam, poneti samo lepe uspomene iz našeg grada.“

„Danas ćemo i učenicima generacije svih osnovnih škola uručiti bicikle, kako bismo ih još više podstakli i motivisali sve ostale da nastave da uče i vredno rade na unapređenju njihovog znanja i obrazovanja,“ – dodao je gradonačelnik i poželeo deci da danas zaborave sve brige, da uživaju, opuste se i zabave.

U ime učenika generacije koji su dobili bicikle kao poklon od strane Grada Leskovca, obratio se Vukašin Stanojević iz Osnovne škole „Bora Stanković“ iz Guberevca koji se zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću zbog ogromne podrške tokom čitavog školovanja, nagrađivanja za uspehe i žurke za pamćenje.

"Dugo ćemo pamtiti dan kada smo zakoračili u školu i spleli neraskidive veze za ceo život. Pred nama stoji jedan nov početak, jedna nova raskrsnica sa dosta puteva. Želim vam da odaberete pravi put za sebe i da ga dosledno pratite kroz život."

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1