• Home
  • Vesti
  • Preduzetništvo za mlade - BESPLATNA RADIONICA

Preduzetništvo za mlade - BESPLATNA RADIONICA

Radionica će se održati u Leskovcu, 09. jula od 10 do 15h u prostorijama Omladinskog kluba (Svetozara Markovića 23).

Projekat „Preduzetništvo 101 za mlade iz NEET grupe“ sprovodi Asocijacija za Afirmaciju Kulture ASK uz pomoć fondacije Ana i Vlade Divac.

Cilj projekta je da osnaži mlade iz NEET grupe da naprave prve korake u svojoj karijeri i da započnu sopstvene biznise, kao i da edukuje i informiše mlade o osnovama preduzetništva. Kroz jednodnevnu radionicu, ali i mentorsku podršku, radićemo direktno s mladima iz Leskovca, Šapca, Pirota i Čačka, a potom pokrenuti i platformu za učenje koja će biti javno dostupna, a vezana za teme preduzetništva i zapošljivosti mladih.

Radionica se sastoji iz 2 segmenta: formalnog i neformalnog dela.

Formalni deo se sastoji od edukativnih radionica koje prate:
1. Pravni aspekt preduzetništva - Šta ti je sve potrebno za otvaranje novog biznisa? Koja je to zakonska regulativa?
2. Administrativni i finansijski aspekt preduzetništva - Koje su to osnovne procedure koje se svakodnevno moraju poštovati prilikom vođenja firme? Koji se obrasci koriste? Kako napraviti budžet?
3. Strateški aspekti preduzetništva - Kako realizovati ideju? Šta je to poslovno planiranje? Kako izraditi strateška dokumenta i prikupiti dodatna sredstva?

Neformalni deo služi za upoznavanje i povezivanje kao i razmenu iskustava između polaznika i uspešnih preduzetnika iz njihovih gradova.

Prijave su otvorene do srede 06. jula i to putem sledećeg linka - https://forms.gle/6qKxZZ38URkKjDu77 

Rok za prijave: sreda, 06. jul (23:59h).

Radionice su besplatne!

Za sva dodatna pitanja i nedoumice, možete se obratiti This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1