LESKOVAČKI FESTIVAL NAUKE

Udruženje "Omladinski institut za zdravlje i razvoj - ZDRAV" iz Leskovca realizovalo je projekat "Leskovački festival nauke".

Cilj projekta "Leskovački festival nauke" jeste angažovanje mladih i lično usavršavanje, predstavljanje nauke u drugačijem svetlu, podsticanje mladih da se bave naukom, pružanje prilike mladima da pokažu znanje i interesovanje, kao i stvaranje manifestacije koja će trajati.

Na "Leskovačkom festivalu nauke" prikazani su ogledi iz hemije, matematike, fizike na zanimljiv i nekonvencijalan način sa verom da će postati tradicionalan. Prisustvovalo je trideset učenika različitog uzrasta, a koncept festivala bio je interaktivnog karaktera, pa su neki od učesnika učestvovali u kvizovima znanja i svi su dobili vredne poklone. 

 

Ideju o "Leskovačkom festivalu nauke" stvorili su Teodora Božić, Anja Stojanović i Aleksandar Stamenković koji su 2020. godine činili tim i predstavljali grad  Leskovac na takmičenju za najbolji projekat  "Svetionik znanja".

Projekat su realizovali volonteri udruženja "ZDRAV", a finansirao grad Leskovac preko Кancelarije za mlade Leskovac, u okviru konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata "Aktiviraj se".

Podršku festivalu pružili su Gimnazija Leskovac i škola stranih jezika Lingua academy.

Predavači na "Leskovačkom festivalu nauke" bili su: hemija - Milena Rakić, matematika - Tihomir Mitić, fizika - Vlada Marinković.

Preko programa „Aktiviraj se“ grad Leskovac i Kancelarija za mlade motiviše mlade da urade nešto korisno za sebe i zajednicu u kojoj žive, da razvijaju svoje veštine i humanost, program podstiče društveni aktivizam mladih, budi njihovu kreativnost, potencijale i inovativne ideje.

Grad Leskovac i Kancelarija za mlade raspisali su konkurs za finansiranje omladinskih projekata sa ciljem da stimuliše mlade Leskovčane da nešto korisno urade za svoju zajednicu. 

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1