• Home
  • Vesti
  • Učenički parlament Gimnazije realizovao projekat "Oko sebe se okreni, fiziku primeni!"

Učenički parlament Gimnazije realizovao projekat "Oko sebe se okreni, fiziku primeni!"

Učenički parlament Gimnazije realizovao je projekat „Oko sebe se okreni, fiziku primeni!“, uz podršku grada Leskovca - Кancelarije za mlade.

Realizacijom ovog projekta poboljšali su se uslove za izvođenje nastave iz fizike, posebno praktični deo nastave i omogućeno je učenicima izvođenje različitih eksperimentalnih vežbi.

Opremanjem kabineta za fiziku savremenim instrumentima učenici imaju priliku da teorijska znanja primene u praksi. Učenici koji učestvuju na opštinskom, okružnom i republičkom takmičenju iz fizike sada imaju mnogo bolje uslove za rad i pripremu za takmičenja. Nastavnici sada mogu da redovne časove nastave upotpune oglednim, uglednim i časovima projektne nastave koji imaju za cilj sticanje i primenu praktičnih znanja.

Projekat je realizovao učenički parlament Gimnazije u saradnji sa rukovodstvom i nastavnicima škole, a finansira Кancelarija za mlade Leskovac, u okviru konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata "Aktiviraj se".

Preko programa „Aktiviraj se“ grad Leskovac i Kancelarija za mlade motiviše mlade da urade nešto korisno za sebe i zajednicu u kojoj žive, da razvijaju svoje veštine i humanost, program podstiče društveni aktivizam mladih, budi njihovu kreativnost, potencijale i inovativne ideje.

Grad Leskovac i Kancelarija za mlade raspisali su konkurs za finansiranje omladinskih projekata sa ciljem da stimuliše mlade Leskovčane da nešto korisno urade za svoju zajednicu. 

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1