• Home
  • Vesti
  • Tribina o nenasilnom ponašanju u "Školi za tekstil i dizajn"

Tribina o nenasilnom ponašanju u "Školi za tekstil i dizajn"

U "Školi za tekstil i dizajn" u Leskovcu održana je tribina o nenasilnom ponašanju.

Učenicima Škole za tekstil i dizajn obratili su se direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović, pedagog škole Marijan Mihajlović, profesorka Aleksandra Stefanović i koordinator Kancelarije za mlade Aleksandar Stojanović. Oni su đake upoznali sa pojmovima nasilja, vrtstama nasilja, ali najbitnije i sa prevencijom. Učenici su informisani o mehanizmima za prevenciju različitih oblika nasilja, objasnilo im se šta je vršnjačko nasilje, gde se dešava vršnjačko nasilje, ko vrši nasilje, šta preduzeti u slučaju nasilja.

Kancelarija za mlade grada Leskovac nastavlja sa svojim aktivnostima u osnovnim i srednjim školama kroz projekat „Stvaranje uslova za nenasilno društvo“.

Projekat „Stvaranje uslova za nenasilno društvo“ se realizuje u saradnji sa organizacijom "Resurs centar za održivi razvoj".

U osnovnim i srednjim školama realizovaće se jednodnevne obuke koje se bave razumevanjem koncepta ljudskih prava, prevencije vršnjačkog nasilja i stvaranje preduslova za socijalno sigurnu društvenu sredinu za rast i razvoj mladih.

Preko 500 mladih sa teritorije grada Leskovca imaće priliku da se informiše i stekne znanja koja će omogućiti prevenciju negativnih modela ponašanja a time i prevenciju različitih oblika nasilnog ponašanja.

Projekat je podržan od strane Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1