• Home
  • Vesti
  • Volonteri KZM-a podelili novi broj Leskovačkog glasnika

Volonteri KZM-a podelili novi broj Leskovačkog glasnika

Na više lokacija u gradu promovisan je i podeljen novi broj Leskovačkog glasnika.

Novi broj predstavila je Andrea Tošić, pomoćnik gradonačelnika Leskovca, koja je rekla:

„Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović se nalaze na naslovnoj strani najnovijeg broja Leskovačkog glasnika. Radi se o fotografijama sa obeležavanja završetka prve faze radova na izgradnji turske kompanije Erenli koja će u novi proizvodni pogon u Zelenoj zoni uložiti 16,6 miliona evra, a u njemu će biti zapošljeno 340 naših sugrađana.

Privlačenje investicija, širenje i razvoj domaćih i stranih kompanija, otvaranje novih radnih mesta su prioriteti kojima je grad Leskovac uz veliku podršku predsednika i Vlade Republike Srbije maksimalno posvećen. Kao posledica povećanja privrednih aktivnosti došlo je do značajnog smanjenja nezaposlenosti, od 2012. godine zaposleno je 9100 ljudi, a samo tokom prošle godine u radni odnos je stupilo 2041 lice. Pored privrednog razvoja, u Leskovcu se kontinuirano radi na razvoju putne infrastrukture u koju je do sada uloženo oko dve milijarde dinara.

U Leskovačkom glasniku pisalo se i o obrazovanju, omladini i sportu. Posebno mesto zauzima 4500 mladih talenta koji su nagrađeni sa više od 120 miliona dinara, istaknuta je eksurziji za Vukovce ali i brojna ulaganja u obnovu i unapređenje školskih objekata.

Kada je reč o kapitalnim projektima koji će standard života u Leskovcu podići na značajno viši nivo, predstavljen je projekat izgradnje novog gradskog stadiona u koji će biti uloženo 2,5 milijarde dinara, a očekuje nas i kompletna rekonstrukcija glavne zgrade Opšte bolnice Leskovac koju će finansirati preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i to u visini od 4,5 milijarde dinara,“- dodala je Tošićeva.

O svemu ovome i mnogim drugim aktivnostima i projektima možete se detaljnije informisati u novom broju Leskovačkog glasnika.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1