Stručna praksa za 35 mladih

U sali Skupštine grada Leskovca gradonačelnik Leskovca dr sci. med Goran Cvetanović je svršenim visokoškolcima i visokoškolcima sa prosečnom ocenom preko devet uručio ugovore o obavljanju stručne prakse.

Ugovore je potpisalo 35 lica sa 25 poslodavaca i za te namene iz budžeta grada izdvojeno je 13,1 milion dinara.

Govoreći o značaju obavljanja stručne prakse, za koju je kazao da predstavlja način za upoznavanje sa zaduženjima na radnom mestu, radnim vremenom, rokovima, odgovornošću i suočavanjem sa obavezama gradonačelnik Cvetanović je svima poželeo uspeh u daljem životu i radu, i mladim ljudima koji su danas preuzeli svoje ugovore poručio da budu vredni, radni, marljivi.

„Ključna komponenta napretka, stabilnog društva i jake privrede je pružanje podrške mladim ljudima koji su na početku svoje karijere. Zato obavljanje stručne prakse omogućavamo od 2013. godine putem Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Ovim planom smo od tada do danas kroz razne mere pomogli 1342 lica i za te namene izdvojili preko 204 miliona dinara, dok smo u tekućoj godini opredelili 30 miliona dinara“ – naglasio je danas gradonačelnik.

Nakon preuzimanja ugovora obratila se Miljana Cvetanović, master profesor jezika i književnosti koja će stručnu praksu obavljati u Osnovnoj školi u Pečenjevcu i rekla:

“Smatram da je stručna praksa izuzetna prilika da razvijemo svoje veštine, da se stručno osposobimo i prepoznamo sopstvene potencijale, afinitete u onoj oblasti za koju smo se obrazovali, imamo i mogućnost da polažemo stručni ispit. Zbog toga bih se posebno zahvalila gradu Leskovcu, gradonačelniku dr sci. med. Goranu Cvetanoviću u svoje ime i u ime svih nas na pruženoj prilici i podršci.“

Danas je govorio i Vladimir Tasić, diplomirani ekonomista sa ugovorom obavljanja stručne prakse u auto-školi Crveni signal:

„Ovom prilikom bih hteo da se zahvalim gradu Leskovcu na pruženoj šansi jer smatram da omogućava mladim ljudima prvenstveno da steknu znanja iz prakse i eventualno sutra ostanu da žive i rade u gradu Leskovcu. Srećna svima Nova godina i Božić i sve najbolje!“

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1