• Home
  • Vesti
  • Dodela nagrada na literarnom konkursu za učenike Medicinske škole

Dodela nagrada na literarnom konkursu za učenike Medicinske škole

U Narodnoj biblioteci "Radoje Domanović" u Leskovcu održana je dodela nagrada najuspešnijim učenicima na literarnom konkursu koji je realizovan od 8. do 17. decembra 2021. godine za učenike srednje Medicinske škole u Leskovcu, a na inicijativu đačkog parlamenta ove škole.

Na konkursu, su učenici imali priliku da svoje misli i ideje pretoče u poeziju ili prozu na osnovu predložene dve teme „Nova godina – nova nada“ i „Domovina se brani lepotom“. Stručni žiri u sastavu profesora srpskog jezika i književnosti Milica Mišić, predsednik žirija, Dušan Blagojević, član i Biljana Cvetanović, član, doneo je odluku o najuspešnijim radovima.

Konkurs je realizovan uz podršku Medicinske škole, Narodne biblioteke ,,Radoje Domanović“ u Leskovcu, Leskovačkog kulturnog centra i Kancelarije za mlade grada Leskovca.

Prisutnima su se obratili direktorka Biblioteke Vesna Ilić, direktorka Medicinske škole Marija Savić, predstavnik đačkog parlamenta Katarina Zlatanović.

Nagrađeni učenici:

Kategorija – Poezija

Prvo mesto Nikola Đokić

Drugo mesto Aleksa Mišić

Treće mesto Katarina Stanković

Kategorija – Proza:

Prvo mesto Petra Stojanović

Drugo mesto Teodora Kostić

Treće mesto Nina Stošić

Svoje radove pročitali su učenici Nikola Đokić i Nina Stošić.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1