• Home
  • Vesti
  • Tribina o prevenciji vršnjačkog nasilja u Omladinskom klubu

Tribina o prevenciji vršnjačkog nasilja u Omladinskom klubu

Kancelarija za mlade grada Leskovca kao partner udruženju "Organizacija za podršku i ekonomsko jačanje" iz Beograda, a u okviru sprovodjenja aktivnosti koje je podržalo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju u saradnji sa Centrom za socijalni rad organizovala je tribinu o prevenciji vršnjačkog nasilja u Omladinskom klubu grada. 

Našim mladim sugrađanima obratili su se direktor Centar za socijalni rad Predrag Momčilović, specijalni pedagog iz Centra za socijalni rad Gordana Anđelković i koordinator Kancelarije za mlade Aleksandar Stojanović. Oni su đake završnih razreda leskovačkih srednjih škola upoznali su sa pojmovima, vrtsti nasilja, ali najbitnije sa prevencijom. Leskovačkim srednjoskolcima objasnilo se je šta je vršnjačko nasilje, gde se dešava vršnjačko nasilje, ko vrši nasilje, šta preduzeti u slučaju nasilja...

 

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1