• Home
  • Vesti
  • UMrežavanje mladih Leskovca na Zlatiboru 2021.

UMrežavanje mladih Leskovca na Zlatiboru 2021.

Član Gradskog veća grada Leskovca Stefan Кitanović je, i ove godine, organizovao umrežavanje uspešnih studenata na Zlatiboru.

Кao i pre dve godine, boravak na Zlatiboru za sve studente je besplatan, a događaj se organizuje sa ciljem pružanja podrške i mogućnosti studentima iz Leskovca koji studiraju širom Srbije da se umreže i razmenom ideja doprinesu daljem razvoju grada. U odnosu na pre dve godine, broj učesnika je trostruko veći, te je put Zlatibora jutros krenulo 40 studenata sa 18 fakulteta.

Pre polaska, Stefan Кitanović se svim prisutnima obratio i kazao:

„Smatram da mladi kao budući društveni lideri i pokretači ideja moraju da iskoriste svaku priliku za sticanje novih znanja, kontakata i iskustava, a ovo jeste ta prilika. Na trodnevnom skupu na Zlatiboru svoja iskustva će razmenjivati studenti sa različitih fakulteta, medicine, matematike, umetnosti, ekonomije, informatike, prava, političkih nauka, filozofije, bezbednosti, elektronike iz Niša, Prištine, Beograda do Novog Sada. Naša želja je da i u budućnosti realizujmo još mnogo sličnih projekata, zato budite sigurni da će grad na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovićem uvek naći načina da podrži najbolje, što je za mlade dodatna motivacija da svoje znanje i umeće ulažu u razvoj i za dobrobit Leskovca.“

Student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu Miljana Stošić je u ime učesnika programa se zahvalila gradonačelniku Leskovca dr sci. med. Goranu Cvetanoviću na ukazanoj prilici, kao i Stefanu Кitanoviću, članu Gradskog veća jer uviđa potrebe i interese mladih u Leskovcu. „Ovo je jedinstvena prilika koju ćemo iskoristiti za razmenjivanje različitih ideja, znanja, i koju ćemo naravno iskoristiti i što se tiče i zabave i kvalitetnog odmora.“

Sponzori ovogodišnjeg umrežavanja su kompanije Metalkomerc i livnica Vitko, DCP Hemigal i Кanis.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1