Vukovci na nagradnoj ekskurziji!

Leskovački maturaniti koji su proteklih šest dana putovali Srbijom, vratili su se puni pozitivnih utisaka.

Budući studenti, koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili kao nosioci diplome „Vuk Stefanović Karadžić“, tokom nagradnog putovanja za ostvaren odličan uspeh tokom školovanja posetili su Beograd, Novi Sad, Suboticu, Palić, Frušku goru, Sremske Karlovce, Kragujevac, Jagodinu i druga mesta naše zemlje.

„Vukovce“ je dočekala zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević i tom prilikom rekla:

„Zaslužili ste ovaj odmor, jer ste vredno i marljivo radili tokom školovanja. Nastavite tako i na fakultetima. Među vama ja vidim nosioce privrednog i ekonomskog rasta našeg grada i zemlje. Vidim da je budućnost Leskovca zagarantovana jer ste ta budućnost vi. U ime gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića i u svoje ime vam čestitam na svemu što ste do sada postigli, na fenomenalnim ocenama, fantastičnom znanju i nepokolebljivoj želji i trudu da nastavite svoje školovanje i budete još bolji. Želim vam sve najbolje tokom daljeg školovanja. Vi ste ponos svojih roditelja, svog grada i zemlje.“

U ime maturanata se obratila Teodora Božić, bivša učenica leskovačke Gimnazije i budući student Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu i kazala:

„Verujem da kada bi se bilo ko od danas prisutnih obratio umesto mene, rekao bi isto što i ja. A to je hvala. Xvala za prelepo putovanje koje ste nam omogućili, za sva prelepa iskustva i nova poznanstva, za ovako bogat sadržaj putovanja i divnu ogranizaciju. Bilo nam je prelepo i ostaće nam u sećanju zauvek. Ovo je veliki vetar u leđa za sve nas, a nadam se i za druge đake da rade, napreduju i budu bolji. I pored svih lepih stvari koje smo doživeli i naučili tokom ovog putovanja dve su najbitnije, a to da se trud i rad uvek isplate i da je grad Leskovac uvek tu za nas mlade da nas podrži i motiviše nas za dalji rad.“

Grad Leskovac je ponovo za đake generacije srednjih škola priredio iznenađenje postavivši dva bilborda u gradu sa njihovim imenima i fotografijama kod tržnog centra „Most“ i zgrade „Lepa Brena“ kao i na svim elektronskim bilbordima u gradu.

Nagradnu ekskurziju šestu godinu za redom organizuje grad Leskovac, preko Kancelarije za mlade. 

ministarstvo logo1

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.