• Home
  • Vesti
  • Održana radionica o reproduktivnom zdravlju adolescenata

Održana radionica o reproduktivnom zdravlju adolescenata

Uz podršku Populacionog fonda Ujedinjenih nacija – UNFPA Srbija, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Leskovca, Novosadski humanitarni centar - NSHC organizovao je radionicu o reproduktivnom zdravlju za mlade u Omladinskom klubu grada Leskovca. 

Na radionici su se obrađivale šest oblasti koje pokrivaju najvažnije teme u vezi sa seksualnim i reproduktivnim zdravljem: ljubav i zaljubljivanje, veze, seksualnost mladih, pubertet, sistem reproduktivnih organa, kako nastaje trudnoća i koji su njeni ishodi, u čemu je razlika između pola i roda, šta su to seksualna orijentacija i rodni identitet, norme i ponašanje, tajne mora (tabu teme), seksualno nasilje, pristanak (saglasnost), kontracepcija i zaštita od polno prenosivih infekcija.

Za radionicu je vladalo veliko interesovanje! Svi učesnici su uspešno savladali gradivo i stekli diplome vršnjačkih edukatora u oblasti reproduktivnog zdravlja.

Slogan projekta je „Saznaj i prenesi!“, a prati ga i kampanja na društvenim mrežama. Više o ovoj temi možete saznati ako posetite sajt „Važno je da znaš“.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1