• Home
  • Vesti
  • Obeležen Međunarodni dan volontera u Omladinskom klubu

Obeležen Međunarodni dan volontera u Omladinskom klubu

Kancelarija za mlade obeležila je Međunarodni dan volontera u Omladinkom klubu grada Leskovca. Tom prilikom podeljene su zahvalnice najaktivnijim volonerima Volonterskog centra koji funkcioniše u okviru Kancelarije za mlade grada.

Međunarodni dan volontera, 5. Decembar, obeležava se u svetu kao podsećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Progran Ujedinjenih nacija za volontere.

Ljudi dobre volje, kako ih nazivaju, za svoj rad ne očekuju materijalnu nadoknadu, sem moralnih i društvenih satisfakcija, a pomaganje i posvećivanje vremena drugima smatraju izrazom ljudske humanosti, sloidarnosti i uzajamnosti, kao i osećanjem odgovornosti za svoju zajednicu.

Ukoliko želite da pomažete drugima, da kvalitetno provodite svoje slobodno vreme, steknete nova znanja i veštine, da uživate u upoznavanju novih ljudi, ukoliko volite kreativne i izazovne aktivnosti, mislite da treba da proširite mrežu kontakata, želite da doprinesete promenama u društvu i ukoliko hoćete odlične reference posetite Kancelariju za mlade i priključite se timu volontera.

Na sajtu Kancelarija za mlade postoji obrazac za prijavu volontera, gde volonteri mogu da se prijave za volontiranje elektronskim putem.

 

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1