• Home
  • Vesti
  • Tim iz Leskovca osvojio IV mesto na "Svetioniku znanja"

Tim iz Leskovca osvojio IV mesto na "Svetioniku znanja"

Tim iz Leskovca u sastavu Teodora Božić, Anja Stojanović i Aleksandar Stamenković osvojio je četvrto mesto na takmičenju za najbolji projekat "Svetionik znanja" proteklog vikenda u Vršcu od 27. do 29. novembra 2020. godine.

Ovo je jedan od najvećih projekata za srednjoškolce u Republici Srbiji.

Tim iz Leskovca osvojio je četvrto mesto sa projektom "Leskovački festival nauke". Cilj projekta "Leskovački festival nauke" jeste angažovanje mladih i lično usavršavanje, predstavljanje nauke u drugačijem svetlu, podsticanje mladih da se bave naukom, pružanje prilike mladima da pokažu znanje i interesovanje, kao i stvaranje manifestacije koja će trajati.

"Svetionik znanja" predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz 15 gradova Srbije: Beograd, Valjevo, Vranje, Vršac, Kragujevac, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Pančevo, Paraćin, Pirot, Prijepolje, Užice i Šabac.

Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz stručne oblasti i alumni mentora, timovi će osmišljavati projekte iz jedne od pet oblasti, i to ekologije, javnog zdravlja, turizma, kulture i društvene odgovornosti, u cilju unapređenja zajednica u kojima žive, ali i ličnog profesionalnog usavršavanja.

Ovo je prva godina da se "Svetionik znanja" realizuje putem digitalnih tehnologija, a cilj je bio da se uz pomoć zajedničkih sesija u trajanju od tri dana, đaci i međusobno bolje upoznaju i razviju timski duh. Nakon seminara, usledio je tromesečni program rada na projektima, sastavljen od nedeljnih vebinara koji hronološki prate razvoj ideja timova srednjoškolaca.

Kancelarija za mlade grada Leskovca je partner na ovom projektu.

Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a odnosi se na obrazovanje i vaspitanje i obuku mladih.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1