Svetionik znanja 2020

Svetionik znanja, jedan je od najvećih projekata za srednjoškolce širom Republike Srbije, a odnosi se na obrazovanje, vaspitanje i obuku mladih.

Projekat "Svetionik znanja" predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz 15 gradova Srbije: Beograd, Valjevo, Vranje, Vršac, Kragujevac, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Pančevo, Paraćin, Pirot, Prijepolje, Užice i Šabac.

Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz stručne oblasti i alumni mentora, timovi će osmišljavati projekte iz jedne od pet oblasti, i to ekologije, javnog zdravlja, turizma, kulture i društvene odgovornosti, u cilju unapređenja zajednica u kojima žive, ali i ličnog profesionalnog usavršavanja.

Naš tim iz Leskovca dobio je temu iz oblasti društvene odgovornosti, a tim čine Teodora Božić, Anja Stojanović, Damir Cvetković i Aleksandar Stamenković.

Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1