• Home
  • Vesti
  • Udruženje "Konektor" realizovao projekat "Trka za Hisar"

Udruženje "Konektor" realizovao projekat "Trka za Hisar"

Udruženje "Konektor" iz Leskovca realizovao je projekat "Trka za Hisar", koji je podržala Kancelarija za mlade Leskovac u okviru konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata "Aktiviraj se".

Udruženje "Konektor" je organizovalo sadnju tuja na više lokacija na brdu "Hisar". Posađeno je ukupno 20 stabala i to na platou, u parku 9 Jugovića i u naseljenom delu brda "Hisar".

Ovo je jedna od aktivnosti projekta "Trka za Hisar", kojom udruženje "Кonektor" želi da ukaže na značaj Hisara, na zdrav život svih Leskovčana i pozove na brigu o  brdu "Hisar" koji predstavlja pluća grada Leskovca.

Volonteri udruženja "Konektor" naglasili su da brdo "Hisar" treba čuvati i koristiti za fizičke aktivnosti i boravak u prirodi. Boravak na svežem vazduhu okrepljuje i dušu i telo, poboljšava pamćenje i jača imunitet.

U sadnji stabala učestvovalo je 20 mladih ljudi koji su sa mnogo elana sadili stabla, jer su time doprineli da "Hisar" bude dragulj za zdrav život svih nas.

Grad Leskovac i Kancelarija za mlade raspisali su konkurs za finansiranje omladinskih projekata sa ciljem da stimuliše mlade Leskovčane da nešto korisno urade za svoju zajednicu.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1