• Home
  • Vesti
  • Tim iz Leskovca osvojio III mesto na "Svetioniku znanja"

Tim iz Leskovca osvojio III mesto na "Svetioniku znanja"

Tim iz Leskovca u sastavu Jovana Stojanović, Katarina Stojanović, Miljana Stamenković i Dimitrije Marković osvojio je treće mesto na takmičenju za najbolji projekat "Svetionik znanja" proteklog vikenda na Zlatiboru od 1. do 3. februara 2020. godine.

Ovo je jedan od najvećih projekata za srednjoškolce u Republici Srbiji.

Tim iz Leskovca osvojio je treće mesto sa projektom "His4pp". Cilj projekta "His4pp" jeste unapređenje kvaliteta života Leskovčana putem sporta i zdravih stilova života. 

"Svetionik znanja" predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz 15 gradova Srbije: Beograd, Valjevo, Novi Sad, Vršac, Pančevo, Kragujevac, Leskovac, Vranje, Niš, Novi Pazar, Loznica, Pirot, Ub, Čačak i Šabac.
Projekat "Svetionik znanja", sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK), a finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, odnosi se na obrazovanje i vaspitanje i obuku mladih.

Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz stručne oblasti i alumni mentora, timovi su osmišljavali projekte iz jedne od pet oblasti: Kultura i umetnost, Ekologija, Društvena odgovornost i aktivizam, Sportska kultura i Turizam.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1