• Home
  • Vesti
  • NAGRADE MLADIM TALENTIMA NA DAN SVETOG SAVE

NAGRADE MLADIM TALENTIMA NA DAN SVETOG SAVE

Tradicionalno je i ove godine grad Leskovca - Kancelarija za mlade na Dan Svetog Save uručio nagrade najuspešnijim mladima u Leskovcu. Ove godine je podeljeno 295 nagrada i za te nemene izdvojeno 9,2 miliona dinara.

Mladima koji su danas preuzeli priznanja obratio se gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

„Pre više od decenije stajao sam pred nekim drugim mladim, talentovanim ljudima koji su sa istim sjajem u očima, kao vi sada, željno iščekivali da preuzmu svoju nagradu. Ti ljudi su sada formirane ličnosti, to su isti oni mladi profesori, farmaceuti, lekari, inženjeri koji svojim znanjem, entuzijazmom i voljom danas menjaju naš grad i našu državu na bolje.

Кada sam doneo odluku da sve mlade ljude koji se svojim zalaganjem, trudom i radom izdvajaju i ostvaruju izvanredne rezultate, imao sam nameru da ovaj vid podrške postane tradicionalan. I raduje me činjenica da smo istrajali u toj nameri, jer je pružanje podrške mladima na njihovom putu ka uspešnoj karijeri ključna komponenta napretka, stabilnog društva i jake privrede“ rekao je gradonačelnik i naglasio da je do sada nagrađeno preko 3000 mladih i za te namene izdvojeno je preko 80 miliona dinara i dodao:

„Na današnji svečan dan, kada slavimo sećanje na oca srpske državnosti i prvog arhiepiskopa i prosvetitelja, želim da vam čestitam na svim vašim dosadašnjim uspesima i zahvalim što svoj grad, svoje škole i porodice činite ponosnima. Ujedno svim učenicima, studentima i prosvetnim radnicima čestitam školsku slavu u nadi da ćemo nastaviti da koračamo Savinim putem vrlina poštujući istinske vrednosti koje nam je u amanet ostavio. Zahvaljujem vam se još jednom za trud, energiju i što ste postali ideal drugim generacijama.“

U ime svih 295 dobitnika za koje je iz budžeta grada izdvojena suma 9,2 miliona dinara govorili su Teodora Božić, učenica treće godine Gimnazije u Leskovcu i član istraživačkog centra u Petnici, Đorđević Danilo, student Pravnog fakulteta u Beogradu i Maja Valčić, doktorant Tehnološkog fakulteta u Leskovcu i magistar farmacije.

"Nadam se da će ovakvim postupcima lokalne samouprave grad Leskovac imati svoju budućnost i da ćemo mi mladi imati obavezu da sutra gradu vratimo bar jedan deo onoga što on nama pruža. Takođe se nadam da ću se za par godina nalaziti na ovom istom mestu i opet biti u prilici da se zahvalim lokalnoj samoupravi, ali tada kao jedan od najuspešnijih studenata." napomenula je Teodora Božić.

"Zahvalan sam gradu Leskovcu što iz godine u godinu investira sve više u znanje i prepoznaje nas trud i rad. A uveren sam da ćemo mi na najbolji način znati to da vratimo tako što će oni koji ostanu ovde raditi na razvitku i boljitku Leskovca, a pak oni koji odu biti najbolji reprezent Leskovca kako u Srbiji tako i u svetu." istakao je Danilo Đorđević student Pravnog fakulteta u Beogradu.

Maja Valčić, doktorant Tehnološkog fakulteta u Leskovcu i magistar farmacije je istakli značaj dugogodišnje tradicije dodele novčanih sredstava mladim ljudima, ne zbog materijalne vrednosti nagrade već zbog činjenice da se njihov trud, rad i zalaganje prepoznaje, visoko vrednuje i ceni i dodala da će i ubuduće istrajno raditi na sebi.

Odluka o usvajanju zahteva po javnom pozivu za podršku mladim talentima grada Leskovca možete videti ... OVDE

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1