• Home
  • Vesti
  • Učenički parlament Muzičke škole realizovao projekat "Znanje na otvorenom"

Učenički parlament Muzičke škole realizovao projekat "Znanje na otvorenom"

Učenički parlament Muzičke škole „Stanislav Binički“ realizovao je projekat „Znanje na otvorenom“ u Centu za stručno usavršavanje u obrazovanju, uz podršku Кancelarije za mlade.

Ispred učeničkog parlamenta muzičke škole obratila se Julija Janković koja je kazala:

"Na ovu ideju došli smo spontano jer smo često sarađivali sa Centrom i vreme provodili u ovim prijatnim prostorijama. Letnju učionicu smo videli kao mesto gde možemo držati naše sastanke i mesto idealno za predavanja na otvorenom prostoru".

Projekat vredan oko 84 hiljade dinara omogućio je da letnja učionica Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju ponovo oživi.

Direktorka Centra Emina Jovanović ovom se zahvalila učenicima Muzičke škole i Кancelariji za mlade na realizaciji projekta i istakla podršku Grada Leskovca i gradonačelnika Cvetanovića ovoj instituciji i rekla:

„Vrediš koliko znaš! Ovako adaptirana učionica biće mesto u kojem će se mladi usavršavati, učiti, družiti i koja će im pomoći da svoj grad predstave na najbolji mogući način.“

Ispred lokalne samouprave obratio se pomoćnik gradonačelnika Andrija Atanasković koji je tom prilikom istakao:

„Temelji svake civilizacije baziraju se na obrazovanju, kulturi i nauci!

Upravo je ovo i razlog zašto naša lokalna samouprava podržava rad Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju i to kao jednu od vodećih institucija koja se bavi obrazovanjem i promocijom nauke.

Jedan od 13 projekata koje programom za finansiranje i sufinansiranje omladinskih volonterskih projekata - „Aktiviraj“ podržava Кancelarija za mlade Leskovac, a samim tim i Grad Leskovac, učenici parlamenta Muzičke škole „Stanislav Binički“ u saradnji sa saradnicima Centra za stručno usavršavanje dali su ideju i uredili prostor za buduće generacije njihove i svih škola sa teritorije Jablaničkog okruga.“

 

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1