RTS o projektima mladih!

Đaci leskovačke Poljoprivredne škole uz pomoć troje profesora napisali su projekat, dobili sredstva od Kancelarije za mlade i sami uredili i opremili prostor za fizičko i madijateku.

- Zadovoljni smo, radosni. Dođemo svi, celo odeljenje. Radimo - potvrđuje za Radio televiziju Srbije Tamara Đorđević, učenica 3. razreda Poljoprivredne škole.

- Sve je urađeno na osnovu njihove ideje gde smo konačno uspeli sada da spojimo u celinu sva tri segmenta fizičke kulture. To jest fizičko vaspitanje, rekreaciju i sport - dodaje Nikola Todorović, profesor fizičkog vaspitanja Poljoprivredne škole.

- Mi jako volimo što smo učenici ove škole. Svi smo jedna velika porodica. Zajedničkim snagama, udružili smo se i evo ovo je rezultat - priča Aleksandra Kostić, predsednica đačkog parlamenta Poljoprivredne škole.

- Ja sam ponosan na učenike moje škole koji zaista imaju velike ideje i ta inicijativa kod njih koja se stvara i koja na neki način nas starije pokreće - kaže Dalibor Jovanović, direktor Poljoprivredne škole Leskovac, a prenosi RTS.

Programom „Aktiviraj se“ leskovačka Kancelarija za mlade podstiče aktivizam, volonterizam, humanost. Sa milion i po dinara u ovoj godini podržali su 13 projekata.

- Stimulišemo mlade, nevladine organizacije, neformalne grupe ali i školske parlamente da urade nešto korisno za svoju zajednicu. Do sada smo finansirali 60 omladinskih projekata - objašnjava Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade Leskovac, a prenosi Radio televizija Srbije.

Iz godine u godinu sve je više i sredstava i projekata. Sledeći korak učenika Poljoprivredne škole je izgradnja letnjikovca. Nadaju se da će naredne godine biti kompletno uređeno i ograđeno školsko dvorište.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1