• Home
  • Vesti
  • Realizovani projekti učeničkog parlamenta Poljoprivredne škole

Realizovani projekti učeničkog parlamenta Poljoprivredne škole

Učenički parlament Poljoprivredne škole Leskovac realizovao je projekta "Uredjenje školske medijateke".

"Preko programa Kancelarije za mlade za finansiranje i sufinansiranje omladinskih projekata - „Aktiviraj se“ kojim se podstiče aktivizam i volonterizam mladih u Leskovcu ove godine je izvojeno 1,5 miliona dinara, a podržano je 13 projekata koji su ispunili uslove konkursa. Od 2015. godine kada se započelo sa ovom programom do danas podržano je 60 projekata sa preko 5,5 miliona dinara." – istakla je gradska većnica Brankica Stamenković.

„Učenički parlament Poljoprivredne škole, po konkursu ove godine realizovao je projekat „Uređenje školske medijateke“ dok je prošle godine realizovan projekat „Uređenje učionice za fizičko vaspitanje“ vrednost ovih projekata je 137.900.00, a vrednost projekta uređenja učionice za fizičko vaspitanje iznosi 147.500.00. Zahvaljujući ovom projektu poboljšani su uslovi u školi za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja kao i za kreativno provođenje slobodnog vremena učenika – rekla je predcednica učeničkog parlamenta Poljoprivredne škole Aleksandra.

Projektom školski parlament želi da poboljšaja uslove rada i učenja u ovoj obrazovnoj instituciji koja školuje mlade od 15 do 19 godina.

Preko programa „Aktiviraj se“ grad Leskovac i Kancelarija za mlade motiviše mlade da urade nešto korisno za sebe i zajednicu u kojoj žive, da razvijaju svoje veštine i humanost, program podstiče društveni aktivizam mladih, budi njihovu kreativnost, potencijale i inovativne ideje.

Grad Leskovac i Kancelarija za mlade raspisali su konkurs za finansiranje omladinskih projekata sa ciljem da stimuliše mlade Leskovčane da nešto korisno urade za svoju zajednicu.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1