• Home
  • Vesti
  • Na Međunarodni dan volontera predstavljen projekat "Potrčko"

Na Međunarodni dan volontera predstavljen projekat "Potrčko"

Na obeležavanje Međunarodnog dana volontera 5.12.2019. školski parlament Medicinske škole iz Leskovca predstavio je u Omladinskom klubu grada svoj volonterski projekat "Potrčko".

"Cilj ovog omladinskog volonterskog projekta jeste da se na pravi način pokaže humanost na delu, pomogne i olakša život našim najstarijim sugrađanima u svakodnevnim i osnovnim potrebama. To se pre svega odnosi na kupovinu osnovnih životnih namirnica, nabavci lekova, plaćanje računa, zakazivanje pregleda kod lekara i drugih sitnih usluga koje korisnici ne mogu sami da obave. Ujedno dajemo primer našim vršnjacima kako da na pravi način iskoriste svoje slobodno vreme i pomognu onima kojima je pomoć neophodna. Ubeđeni smo da ćemo našim primerom motivisati i druge mlade da nam se pridruže i aktiviraju u ovom ili nekom sledećem projektu." - izjavio je Petar Petrović ispred školskog parlamenta Medicinske škole.

Tom prilikom Petar se zahvalio rukovodstvu Medicinske škole, a pre svega direktorici škole Mariji Savić.

Školski parlament Medicinske škole iz Leskovca počeo je sa realizacijom projekta "Potrčko".

Projekat „Potrčko“ sprovodi školski parlament Medicinske škole, a finansira Kancelarija za mlade Leskovac, u okviru konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata.

Grad Leskovac i Kancelarija za mlade raspisali su konkurs za finansiranje omladinskih projekata sa ciljem da stimuliše mlade Leskovčane da nešto korisno urade za svoju zajednicu.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1