• Home
  • Vesti
  • Otvoren „Svetionik znanja 2019“

Otvoren „Svetionik znanja 2019“

U Vršcu od 22. do 24. novembra zvanično je otvoren treći po redu Svetionik znanja, jedan od najvećih projekata za srednjoškolce širom Republike Srbije.

Projekat "Svetionik znanja", koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK), a finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, odnosi se na obrazovanje i vaspitanje i obuku mladih. Projekat predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz 15 gradova Srbije: Beograd, Valjevo, Novi Sad, Vršac, Pančevo, Kragujevac, Leskovac, Vranje, Niš, Novi Pazar, Loznica, Pirot, Ub, Čačak i Šabac.

Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz stručne oblasti i alumni mentora, timovi će osmišljavati projekte iz jedne od pet oblasti: Kultura i umetnost, Ekologija, Društvena odgovornost i aktivizam, Sportska kultura i Turizam.

Naš tim iz Leskovca dobio je temu iz oblasti Sporta, a tim čine Dimitrije Marković, Jovana Stojanović, Katarina Stojanović i Miljana Stamenković.

Učesnici su imali prilike da posete znamenitosti grada Valjeva prvog dana, dok su druga dva dana uživali u sjajnim predavanjima Jovane Božičković i Milane Veljko iz Beogradske otvorene škole, Danila Grbovića iz Filter App-a, komunikologa i novinara Miljane Nešković i Ivana Vukašinovića, osnivača Razlivališta.

Drugi deo projekta održaće se od 1. do 3. februara 2020. godine na Zlatiboru gde će učesnici predstaviti svoje projekte pred stručnim žirijem, koji će činiti predstavnici uspešnih kompanija, i biraće se pobednik.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1