Poziv VOLONTERIMA

U subotu, 28. septembra, na obroncima Babičke gore, nedaleko od manastira Svetog Jovana Krstitelja, održaće se ekološka akcija. 

Ovaj manastir je nedavno obeležio pet vekova postojanja i pored veličanstvenih fresaka i duge istorije, krasi ga i prelepa priroda kojom je okružen. Nažalost, nesavesni građani, koji ovde dolaze na izlet, često za sobom ostavljaju gomilu smeća i tako kvare prirodne lepote ovog kraja.

Cilj ove akcije je da se ukloni sav taj otpad i da se skrene pažnja javnosti na važnost očuvanja životne sredine. Da bi se akcija izvela što efikasnije potrebni su ljudi dobre volje koji će se odazvati našem pozivu.

Nakon završetka akcije, učesnici će imati prijem u gostionici manastira, gde će biti više reči o istoriji ovog manastira, kao i o povezanosti Biblije i ekologije.

Ova akcija se javila kao ideja studenta teologije Stefana Milutinovića, a nesebičnu podršku pružili su Кancelarija za mlade grada Leskovca i bratstvo manastira Svetog Jovana.

Pozivamo volontere da se prijave popunjavanjem OBRAZCA ZA PRIJAVU - UPITNIKA ZA VOLONTERE!

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1