DDF 009: Radionica Milana Jejine

 

Prvog dana devetog Drum Dum Festivala, radionicu je održao u Omladinskom klubu grada jedan od mlađih i najboljih bubnjara sa naših prostora, Milan Jejina.

Milan Jejina bubnjar rođen u Beogradu 1984. godine. Klasično obrazovanje za violinu je završio u O.M.Š. Josif Marinković. U toku školovanja se zainteresovao za gitaru, ali se pri kraju ipak reorijentisao na njegov sad avec 17 godina omiljeni instrument.

Uglavnom samouk, tokom godina je pohadjao privatne chasove bubnjeva kod Alena Ilijića, Miroslava Karlovića i Marka Djordjevića. Njegov pristup obuhvata baratanje različitim stilovima muzike i ako je najistaknutiji u progresivnim zanrovima koji obuhvataju duplu bas pedalu, složene aranžmane i neparne ritmove.

Od lokalnih i internacionalnih izvodjača istakao se na nastupima sa : Paul Di’Anno (Iron Maiden), Max Cavalera (Sepultura, Soulfy, Cavalera Conspiracy), Danny Lilker (Antrax, Nuclear Assault, Brutal Truth), Sladjana Milošević, Lepa Brena, Roman Arsafes (Kartikeya, Arsafes) Jailbreak, Emina Jahović, Sanja Ilić I Balkanika, Oliver Mandić, Magma, Organized Chaos, Consecration, Destiny Potato, David Maxim Micić, Nemanja Radulović, S.A.R.S.

Pedagoški rad započinje samostalno kroz privatne časove i kroz rad u privatnoj školi MMI 2013. godine, a zatim u školi Master Blaster 2014.

Tačno, 13. maja 2014. objavljuje album “Lun” sa bendom Destiny Potato i sa njima nastupa na najvećim evropskim festivalima tog žanra (Euroblast, UKTF) Takođe, 1. Septembra 2015. objavljuje svoj debitantski EP pod nazivom “Omnivorous”, a trenutno planira nastavak rada na autorskom materijalu. Godine 2018. godine postaje član benda S.A.R.S. i sa njima učestvuje u autorskom radu na novom albumu “Glava”.

IZVOR: DRUMDUMFEST

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1