• Home
  • Vesti
  • Poseta Narodnoj skupštini Republike Srbije

Poseta Narodnoj skupštini Republike Srbije

Volonteri Кancelarije za mlade, učenici leskovačkih srednjih škola i dve studentike Više strukovne škole iz Celja, koje preko programa Erazmus+ obavljaju stručnu praksu u Gradskoj upravi – Кancelariji za mlade Grada Leskovca, posetili su Narodnu skupštinu Republike Srbije u Beogradu zajedno sa narodnim poslanicima, Oliverom Pešić i Žarkom Bogatinović, koordinatorom Кancelarije za mlade Aleksandrom Stojanović i načelnikom Jablaničkog okruga Milošem Ćirić.

Mladi su se tom prilikom upoznali sa istorijatom Narodne skupštine i načinom rada narodnih poslanika. Obišli su biblioteku i čitaonicu Narodne skupštine, Salon kneza Pavla Кarađorđevića i Malu i Veliku salu koju koriste narodni poslanici prilikom zasedanja ili pripremnih sastanaka.

Nakon toga posetili su Кalemegdansku tvrđavu, Vojni muzej i druge znamenitosti. Ovakve i slične aktivnosti Кancelarija za mlade grada Leskovca realizovaće i u narednom periodu.

Kancelarija za mlade zahvaljuje se narodnoj polanici Oliveri Pešić i narodnom poslaniku Žarku Bogatinoviću na pomoći u organizovanju posete Narodnoj skupštini Republike Srbije.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1