• Home
  • Vesti
  • Evropski parlament mladih Srbije u Leskovcu

Evropski parlament mladih Srbije u Leskovcu

Evropski parlament mladih Srbije je od 6. do 7. aprila ove godine u Leskovcu održao 9. Outreach Weekend Evropskog parlamenta mladih Srbije.

Ova konferencija je okupila oko 60 mladih ljudi iz Srbije od kojih su oko 40 bili mladi srednjoškolci iz grada Leskovca. Na ovoj konferenciji, svi prisutni srednjoškolci su dobili priliku da debatuju, razvijaju svoje sposobnosti, veštine kao i engleski jezik.

Nakon događaja svi su postali potencijalni kandidati za učešće na 12. Nacionalnoj konferenciji Evropskog parlamenta mladih Srbije nakon koje će imati priliku da učestvuju na tri godišnja Međuanarodna zasedanja Evropskog parlamenta mladih koji čine centralne događaje naše međunarodne organizacije i okupljaju preko 900 mladih učesnika iz cele Evrope u cilju razvijanja ujedinjenog glasa mladih o aktuelnim temama, koji se u vidu rezolucija šalju Evropskom parlamentu kao predlog rešenja.

Evropski parlament mladih Srbije je osnovana 2006. godine kao deo međunarodne omladinske mreže Evropski parlament mladih koja postoji od 1987. godine, a čije su aktivnosti pod patronatom generalnog sekretara Saveta Evrope Torbjorna Jaglanda i predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca.

Evropski parlament mladih je omladinska organizacija koja postoji u 40 zemalja Evrope i za cilj ima podsticanje inicijative među mladima i njihovo aktivno učešće u rešavanju problema u njihovom okruženju.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1