Najmađi dugoprugaš iz Leskovca

Aleksandar Milovanović osamnaestogodišnjak, najmlađi dugoprugaš iz Leskovca, još od prvih školskih dana bio je učesnik na svakom RTS krosu od 2007 do 2014 gde je predstavljao sebe i svoju osvnovnu školu „Vasa Pelagić“ i redovno osvajao medalju, bio je učesnik i školskih atletskih takmičenja što opštinskih tako i republičkih u organizaci saveza za školsko sport Srbije.

Sada je član sportskog udruženja Chilli Runners Leskovac, ovo udruženje okuplja trkače dugoprugaše sa teritorije Jablaničkog okruga. Aleksandar Milovanović je i kao srednjoškolac nastavio da niže uspehe iz Atletike pa je na okružnom školskom prvenstvu bio prvi u trci na 1000 metra.

Ove godine Aleksandar je nakon duže pauze zbog povrede počeo da beleži dobre rezultate u trkama duže kilometraže, u pitanju su polumaratoni.

Na ovogodišnjem polumaratnu 3. marta u Nišu bio je proglašen za najmlađeg učesnika finišera polumaratona koji je pretrčao za 1:41:03, da je to njemu bio veliki podstrek da nastavi da napreduje svedoči rezultat iz Jagodine 31. marata kada je polumaraton pretrčao za 1:31:38 (4:21 min/km) i bio 18. u kategodiriji do 40 godina, ovim rezultatom postavio je novi lični rekord.

Aleksandar se nada da će u narednom periodu pomerati svoje granice, i beležiti sve ozbiljnije i konkurentnije rezultate. 

Veliku zahvalnost za svoje napredovanje duguje svom treneru Bojanu Nedeljkoviću profesoru fizičke kulture u Tehničkoj školi.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1