• Home
  • Vesti
  • Osnovan podmladak Rotari kluba - Interakt

Osnovan podmladak Rotari kluba - Interakt

U prostorijama Omladinskog kluba grada Leskovca održana je svečanost povodom osnivanja Interakt kluba - podmlatka Rotari kluba Leskovac.

Ovoj svečanosti prisustvovao je i guverner Rotari distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru Vladimir Matić i predsednik Interakt klubova za Srbiju i Crnu Goru Strahinja Radovanović, a tom prilikom uručeni su računari kao donacija Rotarija osnovnim školama „Josif Kostić“ u Leskovcu i „Milutin Smiljković“ u Vinarcu.

Za članove rukovodstva izabrani su Milan Milenković kao predsednik kluba, Aleksandar Milovanović kao potpredsednik, Anja Antanasijević za sekretara i Milica Pejčić za blagajnika.

„Interakt klub okuplja mlade ljude od 12 do 18 godina koji pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Leskovca. Organizacija će se baviti društvenim aktivizmom, volontiranjem kao i humanitarnim radom. Naredna akcija biće „Pokloni knjigu“ u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Radoje Domanović“ u Leskovcu, kao i humanitarna akcija „Čep za hendikep“. U narednom periodu imaćemo i „Prolećnu školu inovativnosti“, istakao je potpredsednik Interakt kluba Aleksandar Milovanović.

Kao što je praksa da svaki Interakt klub ima svog savetnika, tako je za savetnika Interakt kluba Leskovac izabrana profesorka srpskog jezika i književnosti u Ekonomskoj školi, Biljana Đorđević, inače član Rotari kluba.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1