• Home
  • Vesti
  • Tim iz Leskovca osvojio I mesto na "Svetioniku znanja"

Tim iz Leskovca osvojio I mesto na "Svetioniku znanja"

Tim iz Leskovca u sastavu Milan Milenković, Aleksandar Milovanović, Anđela Micić i Jovan Matić osvojio je prvo mesto na takmičenju za najbolji projekat "Svetionik znanja" proteklog vikenda na Zlatiboru od 1. do 3. februara 2019.

Ovo je jedan od najvećih projekata za srednjoškolce u Republici Srbiji. Nagradu je uručio projektni menadžer "Svetionika znanja" Aleksandar Jakovljević. 

Tim iz Leskovca je pobedio sa projektom "Leskovački kraj u srednjem veku". Projekat promoviše kulturno i istorijsko nasledje Leskovačkog kraja.

Projekat "Svetionik znanja", koji sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), a finansira Ministarstvo omladine i sporta, odnosi se na obrazovanje i vaspitanje i obuku mladih. Projekat predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz 15 gradova Srbije: Beograd, Valjevo, Varvarin, Vršac, Kikinda, Kraljevo, Leskovac, Majdanpe, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Pirot, Ub, Čačak i Šabac.

Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz inostranstva i alumni mentora, timovi su osmišljavali projekte iz jedne od pet oblasti: Kultura i umetnost, Ekologija, Društvena odgovornost i aktivizam, Sportska kultura i Turizam.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1