PUT DO POSLA

U Omladinskom klubu u Leskovcu održan je jednodnevni trening pod nazivom "Put do posla" u cilju povećavanja zapošljivosti mladih Roma i Romkinja.

Nakon treniga, mladima će biti omoguéni i mentorski sastanci kao i individualna savetovanja za pomoć pri apliciranju na konkurs za posao, stručne obuke ali isto tako i za realne susrete sa svetom rada u Leskovcu.

Projekat "Mobilni karijerni centar" sprovodi Romsko Studentsko Udruženje iz Niša uz podršku projekta Nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. 

Cilj projekta je da se mladima uzrasta od 15 do 35 godina omoguće što bolji uslovi da se pozicioniraju na tržištu rada i da prepoznaju, kreiraju i iskoriste mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje. 

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1