NAGRADE MLADIM TALENTIMA

Mladi sugrađani koji su učestvovali na ovogodišnjem Javnom pozivu Kancelarije za mlade nagrađeni su za izvanredne rezultate u studiranju i školovanju kao i za osvojene medalje i nagrade na republičkim, međunarodnim takmičenjima i olimpijadama u oblasti: nauke, kulture, umetnosti i sporta.

„Dan kada sam sa vama za mene nije obaveza i još jedan poslovni dan. Ovaj dan je za mene velika čast i još veće zadovoljstvo. Danas imam privilegiju da se rukujem sa najuspešnijim i najtalentovanijim mladim sugrađanima. Praksa nagrađivanja mladih najuspešnijih mladih pokrenuta je na moju inicijativu,“ - upućuje gradonačelnik prilikom svog obraćanja.

Od 2013. do danas sa preko 60 miliona Grad je nagradio skoro 2000 mladih, dok je preko 350 njih otišlo na ekskurziju sa koje donose samo lepe uspomene.

Grad je izdvojio 6,5 miliona kako bi nagradili 230 najboljih.

U ime svih nagrađenih zahvalile su se Gorana Radovanović, student Elektronskog fakulteta u Nišu i Milica Ristić, budući doktor ekonomije.

Na Dan grada i Savindan već 6 godina u Leskovcu su u znaku mladosti, pameti, talenta, rada i truda.

„Čestitam svakom od vas ponaosob na vašim uspesima. Nastavite tako, budite i dalje ponos i dika svojih roditelja i svog grada koji će uvek biti uz vas. Živi mi bili,” – rekao je gradonačelnik na kraju svog obraćanja.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1